KuddeWerk

Grondwerk, duurzame training, Manuele Lymfedrainage


Rijden

Omdat rijden onnatuurlijks is voor een paard, moeten wij er als mens voor zorgen dat het paard ons zo goed mogelijk kan dragen. Daarom werk ik volgens de methode van drs. Karin Leibbrandt (4 dimensiondressage).
Dit is een methode waarbij je je paard in verticale, horizontale, laterale en diagonale balans brengt. Hierdoor breng je het paard in balans en verklein je de kans op blessures. Daarnaast is het een prettige methode voor een 'revalidatiepaard'. Kijk voor meer informatie op: www.equicare-plus.com/de-nieuwe-trend-in-paarden-trainen/

Er worden geen hulpteugels gebruikt, de rijlessen zijn zonder bit en vanaf minimaal 5,5 jaar. Tot die tijd zijn de groeischijven nog niet gesloten en kan er grote (onherstelbare) schade optreden als het paard te zwaar belast wordt. Daarom leren we het paard eerst het werk vanaf de grond en kunnen we dit later makkelijker vertalen naar het rijden. Daarnaast is grondwerk onwijs leuk!
Lees hier een artikel die hier uitleg over geeft: dierpraktijk-beest.nl/ruggenwervels-paard/

Omdat de ruiter een grote invloed heeft op het paard, heb ik in november 2018 de Centered Riding Instructeursopleiding met goed gevolg afgerond en deze methode integreer ik graag in mijn lessen.