Gratis e-book over CPL

Heb jij een sokkenpaard? En heeft hij/zij last van bijvoorbeeld mok, rasp, ribbels of slechthelende wondjes?

Misschien heeft jouw paard hier wel last van omdat hij/zij Chronisch Progressief Lymfoedeem (CPL) heeft. Een helaas, nog ongeneeslijke, beenaandoening bij voornamelijk paarden met behang. In dit E-book vertel ik je er alles over! 

Beenproblemen bij sokkenpaarden

Grote kans dat jij jouw sokkenpaard speciaal gevonden hebt vanwege de sokken. Ze geven je paard zoveel bravour, uitstraling en kracht!

​Toch kunnen juist die mooie sokken voor veel problemen en extra verzorging zorgen. Zéker in de winterperiode wanneer het nat en blubberig is. Maar ook met warm weer trekken wondjes en plooien vliegen en soms maden aan.

Je paard blijft wellicht maar mok houden, de benen houden vocht vast en misschien heeft je paard wel veel last van jeuk of stampt hij/zij regelmatig.

Vaak wordt er gezegd dat paarden met veel behang daar nou eenmaal last van hebben. Mijn visie is daar anders op: jeuk, stampen, dikke benen en slecht helende wondjes zijn niet normaal!

​Een reden dat jouw sokkenpaard last kan hebben van zijn/haar benen, komt door CPL. Hier heb ik een uitgebreid E-book over geschreven.

Ontvang het E-book direct in je mailbox door hieronder je gegevens in te vullen!​

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt het E-book binnen een paar minuten in je mailbox! Je ontvangt dan automatisch nog een aantal e-mails met meer informatie over CPL. Heb je hier geen behoefte aan? Je kan je altijd makkelijk uitschrijven via de knop onderaan de e-mail.

CP... wattes?

CPL =

Chronisch Progressief Lymfeoedeem, een (onder)beenaandoening bij sokkenpaarden.

Chronisch =

slepend, langdurig 

Progressief =

toenemend in ernst

Lymfoedeem =

ophoping van eiwitten en vocht

Oorzaak

Waarschijnlijk speelt de afbraak van elastine in de huid, externe triggers, verminderde functie van het lymfesysteem en genetische aanleg een rol.

TE GENEZEN?

Helaas nog niet. Wél kun je het progressieve verloop zoveel mogelijk proberen te remmen.

RASSEN

Voornamelijk Trekpaarden, Friezen, Tinkers, Clydesdales en Shires.

In dit E-book ga je leren over:

CPL en het lymfesysteem

Wat is CPL? Wat zegt (recent) onderzoek? ​ In dit E-book ga je ook leren over de rol die het lymfesysteem bij deze aandoening heeft en waarom het belangrijk is om dit systeem te stimuleren.

Herkennen

Stap 1 in het helpen van je sokkenpaard, is het (h)erkennen van eventuele beenproblemen. In dit E-book krijg je handvatten hoe je hiermee kan beginnen en leer je over de stadia van CPL.

Helpen

Misschien kom je er tijdens het lezen van dit E-book achter dat je paard wellicht CPL-klachten heeft. ​In dit E-book krijg je tips om zelf je paard te helpen zodat hij/zij minder last krijgt van de klachten.

Ontvang het E-book direct in je mailbox door hieronder je gegevens in te vullen!​

Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt het E-book binnen een paar minuten in je mailbox! Je ontvangt dan automatisch nog een aantal e-mails met meer informatie over CPL. Heb je hier geen behoefte aan? Je kan je altijd makkelijk uitschrijven via de knop onderaan de e-mail.

Ik ga je hierbij helpen

Hoi, ik ben Renske! Samen met mijn vriend woon ik in Haarlem. Lisa, mijn hartenpaard, woont een stukje verder op een paddock paradise.

Naast dat ik holistisch (revalidatie) trainer/instructeur ben, ben ik sinds 2017 ook bevlogen Manuele Lymfedrainage (MLD) therapeut voor paarden.
Nog dagelijks laat ik mij verrassen door de kracht van het lymfesysteem en MLD. Zo subtiel en toch zo krachtig!

Mijn twee jaar aan leer-en-werk ervaring op de operatiekamer als ‘anesthesiemedewerker in opleiding’ is een fijne aanvulling.
Door dit alles te combineren bekijk ik het paard als geheel waardoor ik gericht kan ondersteunen, adviseren en doorsturen.

Het 'hoort' er niet bij, echt!

Het aantal CPL-paarden binnen mijn praktijk groeit gestaag.

Ik zie het dan ook als mijn missie om sokkenpaarden-eigenaren met hart en ziel te begeleiden en informeren om zo hun paard met CPL zo goed mogelijk te kunnen helpen!

Renske Smit geeft holistische (revalidatie) lessen en begeleidt hierin paardeneigenaren 1-1. Daarnaast is zij Manuele Lymfedrainage (MLD) therapeut en behandeld Renske paarden met CPL (Chronisch Progressief Lymfoedeem).

Contactgegevens
Scroll naar boven